Reinigingsadvies Polydur/ EPI Superbase gietvloer / Corestone vloer

 Algemeen

Goed en regelmatig onderhoud zorgen voor een blijvend mooie, hoogwaardige en veilige EPI Superbase en Corestone vloer. De kleur en het design, maar ook de belasting van de vloer, zijn van invloed op de hoeveelheid schoonmaak en onderhoud. Doordat onze design vloeren niet poreus zijn, laten ze geen vocht door en zijn ze gemakkelijk schoon te houden.

Polydur Products verkoopt goede reinigingsproducten die wij in dit advies als voorbeeld hebben verwerkt. U kunt de producten bestellen via info@polydur.be.

Het onderhoud bestaat uit drie onderdelen:

 • Preventieve maatregelen om de vloer te beschermen
 • Dagelijks/wekelijks onderhoud
 • Periodiek onderhoud

Preventieve maatregelen

Matten

Om krassen te voorkomen is het verstandig om bij de deur een schoon- of droogloopmat van bijvoorbeeld Rosco neer te leggen. Zo voorkomt u dat er zand of steengruis mee naar binnen wordt gelopen.

Meubelbeschermers

U doet er goed aan ervoor te zorgen dat uw meubels geen krassen maken op de vloer. Til uw meubels bij het verplaatsen dus op in plaats van ze te verschuiven en voorzie de poten van een beschermlaag. Voor meer informatie over toepasbare meubelbeschermers verwijzen wij u naar epi.scratchnomore.nl. Verder dienen bureaustoelen voorzien te zijn van speciale zachte wielen voor harde vloerbedekking.

Geen natte spullen en vochthoudende voorwerpen

Let er verder op dat er geen natte spullen en vochthoudende voorwerpen zoals hout, rubber en leer op de vloer worden geplaatst, dit kan vlekken veroorzaken.

Controleren op vlekken

Ook is het goed om de vloer regelmatig te controleren op vlekken, zodat die tijdig verwijderd kunnen worden. Bepaalde stoffen, zoals alcohol, kunnen permanente vlekken veroorzaken. Een feestje gehad waarbij er een glas wijn is gesneuveld? Dweil dit dan zo snel mogelijk op, in ieder geval binnen 30 minuten.

Weekmaakvrij vloerkleed

Het is natuurlijk ook een idee om een vloerkleed onder uw meubilair te plaatsen. Met een mooi vloerkleed krijgt uw vertrek net iets extra’s en krijgen eventuele krassen geen kans. Let er echter wel op dat de onderkant van uw kleed weekmakervrij dient te zijn, wat betekent dat er geen gelachtige substanties aan mogen zitten. Dit geldt uiteraard ook voor een eventuele antislip-mat. Kies bij voorkeur voor een vloerkleed dat gemaakt is van natuurlijke materialen als wol of jute.

Dagelijks

Afhankelijk van de vervuilingsgraad is het gewenst dat de vloer dagelijks onderhouden wordt. Gebruik een stofzuiger met een borstel-zuigmond en vervang regelmatig de stofzak. Gebruik voor het wissen géén olie-geïmpregneerde stofwisdoeken. Controleer op vlekken en verwijder deze met een Doodlebug.

Wekelijks

Stofwissen/-zuigen verwijdert niet al het vuil. Minimaal één keer in de week, na het stofzuigen, is vochtig reinigen noodzakelijk. Afhankelijk van het oppervlak en de vervuiling kan dit handmatig of machinaal gedaan worden.

Gebruik geen schuurmiddelen, want die veroorzaken krassen en door chloorhoudende middelen kunnen er vlekken op de gietvloer ontstaan. Ook zeep- en polymeerhoudende producten zijn niet geschikt aangezien zij een laagje achterlaten, waardoor het schoonmaken op den duur bemoeilijkt wordt. Reinig uw vloer dus regelmatig op de voorgeschreven manier en gebruik reinigingsproducten die geschikt zijn voor uw vloer. Polydur Products verkoopt goede reinigingsproducten  die wij in ons advies als voorbeeld hebben verwerkt. U kunt de producten bestellen via info@polydur.be

Moppen

 • Gebruik een microvezel vlakmopsysteem met 2 emmers, één voor het vuile water en één voor het dweilwater.
 • Gebruik altijd een schone mop.
 • Voeg bijvoorbeeld cleaningfloor aan het dweilwater toe (mengverhouding 1:1 tot 1:40).

Machinaal reinigen

 • Gebruik een schrob-zuigmachine.
 • Voeg Cleaningfloor toe aan het schone water (mengverhouding 1:1 tot 1:50)

Periodiek onderhoud

Uw EPI Superbase of Corestone vloer wordt opgeleverd met een EPI toplak. Hierdoor is de vloer makkelijk in onderhoud. Door de belasting en de bijbehorende vervuilingsgraad heeft de vloer één à twee keer per jaar een grondige reiniging nodig. Hardnekkige vervuiling die de optische waarde van de vloer aantasten wordt zo verwijderd. Gebruik hiervoor Cleaningfloor (mengverhouding 1:1 tot 1:40)

Werkwijze

 • Gebruik bij voorkeur een schrob-zuigmachine of anders een Doodle-Bug met onze witte pad of huur onze gemakkelijke te behandelen reinigingsmachine.
 • Voeg Cleaningfloor toe aan het schone water van de schrob-zuigmachine (mengverhouding 1:1 tot 1:40)
 • De vloer schrobben (niet zuigen) met de schrob-zuigmachine, met borstelhouder of padhouder met rode, witte pad en ongeveer 10 minuten laten inwerken. Niet laten drogen!
 • De randen langs de wanden schrobben met Doodle-Bug met witte pad
 • Vervolgens de vloer nogmaals schrobben en zuigen met de schrob-zuigmachine

Voor meer info, maak hier u afspraak.


Geef een reactie