Scheuren zijn verleden tijd met de unieke EPI Superbase gietvloer

Gietvloer met vloerverwarming: energiezuinig én comfortabel

Veel mensen kiezen voor een gietvloer vanwege zijn stijlvolle uiterlijk en de comfortabele eigenschappen. Aan zo’n blikvanger mag natuurlijk niets mankeren. Daarom ontwikkelden wij de EPI Superbase gietvloer met een speciaal scheuroverbruggend membrane. Dit membrane vangt 99% van alle scheuren op, dus met deze oplossing kiest u voor zekerheid. Bovendien reduceert deze combinatie het contactgeluid met 15dB!

Wat veroorzaakt scheuren in een gietvloer?

Een gietvloer dankt zijn strakke uiterlijk onder andere aan de fantastische hechting aan de ondervloer. Ontstaat er een scheur in de gietvloer, dan is dit vaak het gevolg van een scheur in de ondervloer. Ook het bewegen van de ondervloer kan scheuren in de gietvloer veroorzaken. Gelukkig zijn Polydur/ EPI gietvloeren licht elastisch. Dankzij die elasticiteit zetten kleine scheuren in de ondervloer niet door in de gietvloer. Wordt de scheur in de ondervloer groter, dan zie je een scheur of een lichte streep (aders) in de gietvloer ontstaan.

Kan ik scheurvorming tegengaan?

Vaak wel! Door de ondervloer goed voor te behandelen is scheurvorming in veel gevallen te voorkomen. Heeft u vloerverwarming, zorg er dan voor dat u het opstookprotocol goed naleeft. Heeft u een nieuwbouwwoning en moet de vloer zich nog zetten, of heeft u in uw woning te maken met dilataties (bewegingsvoegen), dan is het raadzaam om extra voorzorgmaatregelen te nemen.

Kies voor zekerheid!

Heeft u een nieuwbouwwoning of wilt u gewoon zekerheid? Kies dan voor de EPI Superbase gietvloer in combinatie met membrane. Hiermee maken aders geen kans en overbrugt u krimp- en zettingsscheuren met een breedte tot wel 2,5 mm. Dit lijkt weinig, maar is enorm veel. Scheuren door krimp en zetting van meer dan 2,5 mm worden namelijk alleen veroorzaakt door bouwfouten en natuurrampen. Met een statische scheuroverbrugging tot minstens 2,5 mm valt de EPI Superbase gietvloer in combinatie met membrane in de hoogst mogelijke scheuroverbruggingsklasse (A5).

Bijkomende voordelen

Een standaard EPI Superbase gietvloer is al supersterk en comfortabel. Kiest u voor het extra EPI Membrane, dan is uw vloer nog comfortabeler. Omdat de Superbase gietvloer met membrane het contactgeluid met 15 dB reduceert, voldoet uw vloer ook nog eens ruimschoots aan de Europese normen voor vloeren in appartementen. En last but not least: zowel de EPI Superbase gietvloer met membrane is volledig oplosmiddelvrij en bevat voor het merendeel natuurlijke grondstoffen en vulstoffen. Wel zo goed voor het milieu. Uw vloer gaat gemiddeld veertig jaar mee en daarna is de gietvloer te recyclen tot vulstof voor een nieuwe vloer!

Kom naar de bron!

We openen onze deuren graag voor u in onze showroom. U bent op afspraak van harte welkom in Zedelgem. Bel voor het maken van een afspraak of voor meer informatie 0032.471.41.44.11.  U kunt ook contact opnemen met een Polydur/ EPI specialist bij u in de buurt.

Maak hier u afspraak

 

Geef een reactie